Регистрация

Меки ароматни бисквитки с меласа

Меки ароматни бисквитки с меласа
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 6684

Запечени до златисто домашни сладки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 ½ ч.л. сода за хляб
  • 1 ч.л. канела
  • ½ ч.л. индийско орехче на прах
  • ¼ ч.л. джинджифил
  • ¼ ч.л. смлян карамфил
  • ½ ч.л. сол
  • 1 ч.ч. захар
  • 170 г масло на стайна температура
  • 1 голямо яйце
  • ½ ч.ч. меласа
  • ½ ч.ч. захар за овалване

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180 С.

2. Разбъркайте в дълбока купа брашното, содата за хляб, канелата, индийското орехче, карамфила, джинджифила и солта.

3. Поставете в една чиния ½ ч.ч. захар за овалване.

4. Разбийте с миксер маслото и чаша захар до получаването на гладка смес, след което добавете яйцето и меласата и бъркайте докато се смесят добре.

5. Намалете миксера на ниска степен и прибавете постепенно сухите съставки до получаването на гладко тесто.

6. Оформете от тестото топчета и ги оваляйте в захар. Наредете топчетата в тавичка, покрита с хартия за печене на около 7-8 см. едно от друго и леко ги сплескайте с пръст.

7. Запечете ги до златисто за 10-15 минути. Охладете ги за няколко минути и ги прехвърлете върху решетка да изстинат напълно.

8. Съхранявайте ги в кутия с капак до 4 дни.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта