Меки ароматни бисквитки с меласа
Запечени до златисто домашни сладки.
Необходими продукти:
- 2 ч.ч. брашно
- 1 ½ ч.л. сода за хляб
- 1 ч.л. канела
- ½ ч.л. индийско орехче на прах
- ¼ ч.л. джинджифил
- ¼ ч.л. смлян карамфил
- ½ ч.л. сол
- 1 ч.ч. захар
- 170 г масло на стайна температура
- 1 голямо яйце
- ½ ч.ч. меласа
- ½ ч.ч. захар за овалване
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180 С.
2. Разбъркайте в дълбока купа брашното, содата за хляб, канелата, индийското орехче, карамфила, джинджифила и солта.
3. Поставете в една чиния ½ ч.ч. захар за овалване.
4. Разбийте с миксер маслото и чаша захар до получаването на гладка смес, след което добавете яйцето и меласата и бъркайте докато се смесят добре.
5. Намалете миксера на ниска степен и прибавете постепенно сухите съставки до получаването на гладко тесто.
6. Оформете от тестото топчета и ги оваляйте в захар. Наредете топчетата в тавичка, покрита с хартия за печене на около 7-8 см. едно от друго и леко ги сплескайте с пръст.
7. Запечете ги до златисто за 10-15 минути. Охладете ги за няколко минути и ги прехвърлете върху решетка да изстинат напълно.
8. Съхранявайте ги в кутия с капак до 4 дни.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ