Регистрация

Дъвчащи бисквитки с меласа

Дъвчащи бисквитки с меласа
Средно   |   Порции 10-15   |   Видяна: 3199

Дъвчащи бисквити с джинджифил и карамфил.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 1/2 ч.ч. бяла захар + допълнително за овалване
  • 1 ч.ч. неосолено масло, на стайна температура
  • 1 ч.ч. меласа
  • 2 яйца, на стайна температура
  • 4 ч.ч. универсално брашно
  • 1 с.л. сода за хляб
  • 1 ч.л. канела
  • 1/2 ч.л. смлян карамфил
  • 1/2 ч.л. индийско орехче
  • 1/2 ч.л. джинджифил

Начин на приготвяне:

1. С приставката за разбиване на яйца, разбийте на крем маслото и захарта в миксера до пухкав крем.

2. Добавете меласата и яйцата и разбъркайте хубаво.

3. Пресейте всички сухи съставки и ги сложете при сместа с меласата.

4. Разбъркайте до хомогенност.

5. Трябва да се получи меко и гладко тесто.

6. Оставете в хладилника за поне 30 мин.

7. Направете топчици от тестото с диаметър около 3 - 4 см.

8. Оваляйте ги в бяла или тръстикова захар.

9. Печете в незалепваща тавичка на 180ºС до втвърдяване на краищата.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта