Регистрация

Мезе с консерва риба и ориз

Мезе с консерва риба и ориз
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1103

Варен ориз с риба, яйца и майонезен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Това е руски футболен мезерлък, който е особео вървежен покрай Мондиала. Ако искате да се доближите до "братската" традиция, първо сложете водката да изстива и след това се захванете с готвене.

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. ориз
  • 4 яйца
  • 2 консерви риба (в Русия сьомгата е бая по-достъпна и там го правят с маринована в буркани сьомга. Но вие можете да използвате и друга риба по избор - тон, скумрия и др.)
  • 100 г майонеза
  • сол и пипер на вкус
  • 1 глава лук (с червен е по-вкусно)

Начин на приготвяне:

1. Сварете ориза, като се постараете да не го преварите. Изсипете в гевгир и спрете термичната обработка под студена течаща вода. След като се отцедят и изсъхнат зърната, ги пресипете в купа.

2. Докато ври оризът, не чакайте. Сварете и яйцата. Охладете в студена вода, обелете и нарежете на кубчета. Изсипете в купата. Може и преди ориза.

3. Консервите отворете, отцедете част от соса, а останалото съдържание и сос пресипете в чиния, почистете от костите и намачкайте с вилица. Обединете с останалите продукти.

4. Лука рендосайте или наситнете на ръка. Изсипете в купата.

5. Залейте с майонезата, разбъркайте, опитайте, посолете и опипрете на вкус и разбъркайте хубаво.

6. Сервирайте с достойната за това мезе огнена вода.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта