Регистрация

Мезе от пилешки кюфтенца със сусамова коричка



Мезе от пилешки кюфтенца със сусамова коричка
Средно   |   Порции 40-45 броя   |   Видяна: 821

Пилешки хапки със сусамова коричка и медено-горчичен сос с бърбън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Не е задължително да има Европейско първенство по футбол, за да зарадвате себе си и приятелска компания с вкусни пилешки кюфтенца, но дербито е още една причина, за да го направите. Как да си сготвите апетитни хапки от пилешко месо с аромат на чесън и джинджфил и страхотна коричка от сусамови семена, показва Миро в канала Готвене за начинаещи. А всяка подобна хапка изисква сос за мезета, затова Миро показва и три варианта на домашно направени табиетлийски сосове за пилешко. С подобна храна има риск купонът да замре, защото всеки ще пълни муцунка сладко-сладко.

Първо в чопър се смилат 100-тина грама ядки от вид по избор. Следва да се смелят около 700 г пилешки гърди и чесън. Продуктите се изсипват в купа и към тях се добавя рендосан джиджнфил или лимонова кора, ако не харесвате джинджър аромата. Чукват се две яйца, овкусява се със сол, черен и лют пипер по желание, налива се соев сос и 2 с.л. царевично нишесте. Разбърква се и се прибира в хладилника, за да стегне. Следва от сместа с намазнени ръце да се оформят малки кюфтенца, да се овалят в сусамово семе и да се подредят в тава, застлана с хартия за печене. Готвят се в предварително загрята на 190 градуса фурна с вентилатор за 10-12 минути.

А след излизане от печката можете да ги посрещнете с горчичен сос с мед и бърбън, да ги поднесете със сладко чили или пък да смесите майонеза със заквасена сметана и босилково песто, за да може хапчиците да се топват в профирен завършек на цялостния вкус. Как точно се приготвя всичко това - гледайте в клипа на Миро.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта