Регистрация

Медени пилешки бутчета с бира



Медени пилешки бутчета с бира
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2248

Печени пилешки бутчета в бирен сос с мед.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Кулинарната влогърка Милена ни напомня за едно страхотно мезе или основно ястие, което се харесва от малки и големи и е страхотно компания на бирата, а именно бирени пилешки бутчета на фурна с мед. Рецептата е просто един от многото варианти, по които можете да направите това ястие, затова ако се сетите за още добавки и особено подправки, слагайте смело.

Първо бутчетата се измиват и подсушават. Следва да се обтрият с бял и черен пипер. Тук можете да добавите и сол, защото добре ще си хармонира със сладкия мед - опитайте и ще видите. Същото важи за лют пипер на люспи или чили на прах. Можете да замените солта със соев сос, който обаче се разбива при меда и бирата по-нататък в рецептата. Сега обтритите с подправки бутчета се поливат със зехтин и се оставят да починат. Помислете дали да не удвоите или утроите дозите на продуктите, защото 4 долни бутчета са изключително малко, освен ако не ги правите за две дами на диета или за мъж самец.

Ако сте увеличили пропорцийте, не го правете и с бирата. 200 мл са достатъчни за 12 долни бутчета, които точно ще полегнат в тавата от видеото. Те се заливат с меда, разтоврен в бирата и по желание овкусен с 1-2 ч.л. соев сос или лют сос. После влизат във фурната за половин час, а след това са готови за похапване - с приятна развареност на месото, носеща бирен дъх и хрупкава коричка от медена глазура с лек пикантен нюанс. Идеално е, нищо че на вид леко чернеят заради медения карамел.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта