Регистрация

Маслено пиле по индийски в къри сос



Маслено пиле по индийски в къри сос
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2416

Пиле масала със сос от домати и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 11.12.2017

Пилешко по индийски - вкус, който пленява и радва с богатството си на добре ароматизирано с азиатски подправки пилешко месо, сготвено в приятен сос от домати и сметана. Едно ястие, което носи екзотика и наслада, а благодарение на подробното видео на Лора и Стоян, вече можете да го приготвите и у дома си. Оказва се, че не се прави чак толкова трудно, а ако отидете в магазин за подправки със списъка, ще успеете безпроблемно да си съберете всичко необходимо.

Първо се прави маринатата като се смесват сухи съставки в купа. Това са гарам масала, чили на прах, куркума, карамфил и канела. Към тях се добавят наситнени пресни чесън и джинджифил, залива се с лимонов сок, посолява се и се разбива с кисело мляко. В тази смес се накисват пържоли от пилешки бут и се прибират в хладилника за 8-12 часа. След това месото се пече до полуготовност от двете страни и се нарязва на парчета.

Следва да приготвим соса като в масло запържим чесън с кардамон, гарам масала, чили на прах, наситнено кашу, доматен концентрат, пюрирани домати от консерва и сол. Оставя се да покъкри, след това се прецежда, смесва се със сметана и в този сос се добавя пилешкото месо. Готви се още малко и се сервира, поръсено с наситнени листенца свеж кориандър. По желание можете да поднесете с варен ориз за гарнитура или да си направите някое традиционно индийско хлебче за топкане на апетитния сос.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта