Регистрация

Маскарпоне с ядки и печени плодове



Маскарпоне с ядки и печени плодове
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1734

Сметанов крем с печени сливи, маскарпоне и хрупкави трохи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 06.10.2017

Десерт в чашка правят Лора и Стоян като приготвят вкусен крем маскарпоне, смесен с бита сметана, а после го редят между печени сини сливи на фруна с карамелена коричка и аромат на канела, джинджифил и бренди. А за финал сладкиша се порсъва с хрупкави маслени трохи от орехи и бадеми. Една идилия, която се превръща в красив, вкусен и луксозен десерт.

Започваме със сливите, като ги разполовяваме и подреждаме в тавичка. След това смесваме кафява захар с канела и джинджифил на прах и поръсваме с ароматната сладка подправка плодовете, поставяме по резен масло във всеки от тях, сипваме бренди в тавата и печем на фурна. А докато сливите се готвят, си правим крема като разбиваме животинска сладкарска сметана със захар и ванилия и я смесваме с купичка маскарпоне.

Остават само трохите. Тях приготвяме от наситнени сурови лешници и бадеми, които се смесват с брашно, пудра захар и овесени ядки. Следва да се добави студено масло и сухите съставки да се претрият с него. После се запичат на фурна. А през това време плодовете се охлаждат и започваме сглобката на сладкиша.

В прозрачна чаша, за да се разгърне цялата красота, се сипва първо част от сливите с все соса от печенето. Отгоре се покрива със сметаново маскарпоне, пак сливи със сос, пак маскарпоне и за финал трохи. После приберете в хладилник до момента на сервирането.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта