Масала с яйца и домати
Индийска доматена разядка с яйца и лук.
Необходими продукти
- 2 яйца
- 2 глави лук
- 2 домата
- 2 чаени лъжички смес от джинджифил и чесън
- 2 чаени лъжички кориандър на прах
- 1чаена лъжичка кимион на прах
- 1 чаена лъжичка чили на прах
- 1/4 чаена лъжичка куркума на прах
- 1 чаена лъжичка гарам масала
- 1/4 чаена лъжичка семена от синап
- 2 лъжички олио
- листа къри и кориандър
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Сварете яйцата и ги обелете. Нарежете лука и доматите на ситно.
2. Загрейте олио в тиган. Добавете малко синапени семена. Задушете лука докато стане златист. Добавете сместа от джинджифил и чесън и задушете още 3-5 минути.
3. Сложете и доматите и дръжте на котлона докато се получи сос. След това добавете и масала подправките освен гарам масала.
4. Приготвяйте още 8-10 минути. Разполовете яйцата и ги сложете в соса. След минута добавете сол, гарам масала, листа къри и кориандър и дръжте още минута.
5. Сервирайте с ориз или индийски хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ