Регистрация

Масала с яйца и домати

Масала с яйца и домати
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 3662

Индийска доматена разядка с яйца и лук. 

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти

  • 2 яйца
  • 2 глави лук
  • 2 домата
  • 2 чаени лъжички смес от джинджифил и чесън
  • 2 чаени лъжички кориандър на прах
  • 1чаена лъжичка кимион на прах
  • 1 чаена лъжичка чили на прах
  • 1/4 чаена лъжичка куркума на прах
  • 1 чаена лъжичка гарам масала
  • 1/4 чаена лъжичка семена от синап
  • 2 лъжички олио
  • листа къри и кориандър
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Сварете яйцата и ги обелете. Нарежете лука и доматите на ситно.

2. Загрейте олио в тиган. Добавете малко синапени семена. Задушете лука докато стане златист. Добавете сместа от джинджифил и чесън и задушете още 3-5 минути.

3. Сложете и доматите и дръжте на котлона докато се получи сос. След това добавете и масала подправките освен гарам масала.

4. Приготвяйте още 8-10 минути. Разполовете яйцата и ги сложете в соса. След минута добавете сол, гарам масала, листа къри и кориандър и дръжте още минута.

5. Сервирайте с ориз или индийски хляб.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта