Регистрация

Мариновано пилешко по ориенталски



Мариновано пилешко по ориенталски
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1050

Печено пиле с марината от кисело мляко и гарнитура от бял ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пиле по ориенталски готви Миро от канала Готвене за начинаещи, като позказва лесна рецепта за пиле с ориз. Двата компонента на ястието се готвят отделно, а крайният резултат е лека и много вкусна храна с индийски дъх. Блюдото може да се сготви дори и от неопитни кулинарни, а дали ще използвате за него цяло пиле или ще си купите бутчета, зависи от вас.

Пилешкото месо се порцира и в него се правят прорези. В купа се смесват 200 мл кисело мляко с 1 с.л. гарам масала, по чаена лъжичка сол, кориандър, куркума и лют пипер. Добавят се намачкано парче джинжифил, намачакн чесън, лимонов сок и 30-тина мл. олио. Разбърква се и месото и се овалва хубаво в маринатата. Оставя се да престои между 3 и 10 часа.

Пилешкото с все марината се реди в тава, застлана с хартия за печене и се пъхва в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за 25-28 минути. През това време ориз басмати се измива под течаща вода в цедка, изсипва се в тенджера и се залива с две части вода. Осолява се, добавя се малко масло и се кипва. След като заври, котлонът се изключва, а оризът остава на него под капак докато стане готово и пилешкото месо.

Оризът и пилешкото месо се сервират заедно. Можете да ги поръсите с наситнен пресен или див лук или пресни листа кориандър за разкош. Ето как бързо и лесно се получава идеалната вечеря.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта