Регистрация

Мариновано месо за свински шишчета



Мариновано месо за свински шишчета
Лесно   |   Порции 8 шишчета (4 порции)   |   Видяна: 1158

Мариновано свинско в лук с подправки, което можете да изпечете на шиш, плоча или скара.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Шишчетата са любимо българско мезе, особено за феновете на мръвките. Децата ги обожават, защото си играят да свалят отделните хапчици докато се хранят. А готвачите предпочитат да пекат месото на клечка или метален шиш, защото по този начин въртят няколко парчета едновременно. Подходящи са за домашни партита, семейни вечери и бабекю на открито. А как да си приготвите ароматно и вкусно свинско, показват в канала Всегда Вкусно.

Първо месото се нарязва на парчета. Добре е да не са много малки, за да не се нарушава прекалено много структурата на месните влакна. Още след нарязването можете да поръсите със сол, за да се попие най-ценната подправка предварително. А след това направете хитрата и вкусна марината като рендосате лук на ситно ренде и го смесите с червен пипер, лют пипер по желание, куркума и олио. Прехвърлете мръвките при маринатата и ги оваляйте хубаво. После оставете да се мариноват между 2 и 12 часа в хладилник. По желание към ароматната смес можете да добавите намачкана скилидка чесън, малко соев сос и кимион. Зависи колко натрапчиви желаете да са подправките ви. Накиснете във вода шишчетата, ако ще работите с дървени, за да не изгорят по време на печенето.

А когато дойде моментът на готвенето, нанижете месцата на клечките и печете на леко намазнена повърхност на висок градус. Въртете само по веднъж от страна. Точните продукти и стъпки на готвене на тази рецепта можете да видите ТУК, а от видеото по-горе ще наблюдавате пълноценно как се прави тази лесна вкусотия.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта