Регистрация

Мариновани свински хапки върху лук

Мариновани свински хапки върху лук
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 568

Свинско с лук под коричка от кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г свинско месо
  • 1 с.л. доматен концентрат
  • 2 с.л. гъста млечна незаквасена сметана за готвене
  • 1 с.л. майонеза
  • 2 ч.л. едрозърнеста горчица или 1 ч.л. обикновена горчица
  • 2 скилидки чесън
  • 1/2 ч.л. черен пипер - млян
  • 1/2 ч.л. сол
  • 2 глави лук
  • 2 с.л. олио
  • 100 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Смесете в купичка доматения концентрат със сметаната, майонезата, горчицата, намачкания или минат през преса чесън, солта и пипера. Разбъркайте хубаво.

2. Свинското месо нарежете на хапки. Прехвърлете в купа и залейте със соса. Размешайте с ръце, за да се обтрият хубаво месцата в маринатата. Можете да продължите директно с готвенето или да покриете със стреч фолио и да приберете в хладилника, за да се маринова.

3. Лука разрежете на четвъртини и след това напречно на парчета. Изсипете в малка тава и заравнете. Покапете с олиото.

4. Отгоре разпределете месото. Пъхнете в загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.

5. Поръсете с рендосания кашкавал и допечете за още 15-20 минути на същата температура.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта