Мариновани скариди с горчица и цитрусов сок
Печени скариди с лимонов и портокалов сок и горчичен сос.
Необходими продукти:
- 30 тигрови или кралски скариди
 - 2 с.л. бяло вино
 - 1 ч.л. горчица
 - 3 скилидки чесън
 - сокът на 1 лимон
 - 75 мл портокалов фреш
 - 100 мл зехтин
 - сол и черен пипер
 - 1 ч.л. сух босилек
 - 5-6 шишчета (може и 10 мини шиша)
 
Начин на приготвяне:
1. Изсипете зехтина в купа и разбийте в него горчицата.
2. Добавете намачкания на паста чесън, виното, лимоновия и портокаловия сок, босилека, сол и пипер на вкус.
3. Почистете скаридите и ги потопете и оваляйте хубаво в маринатата. Приберете в хладилник за един час, похлупени с капак.
4. Нанижете скаридите на шишчета и печете на грил тиган или барбекю до порозовяване. Обърнете и запечете и от другата страна. Можете да подредите в тава, застлана с хартия за печене и да готвите на фурна. Не е така ефектно обаче.
5. По време на печенето можете да намажете с маринатата, останала в съда.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ