Регистрация

Мариновани бутчета в лютеница на фурна



Мариновани бутчета в лютеница на фурна
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 562

Печени бутчета в марината от пюрирани зеленчуци с чесън и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пилешките бутчета са от онези продукти, които както и да бъдат сготвени, все са вкусни. Но пък е интересно да се опитат нови и различни рецепти за бутчета. Такава предлагат от канала Всегда Вкусно, като мариноват месото в пасирани зеленчуци с подправки. Прави се бързо и лесно, а останалото е печене.

В купата на пасатора или блендера влизат чушка, домат и лук на кубчета. Добавя се чесън и магданоз, овкусява се със сол, червен, черен и лют пипер. Може да се добави сух риган или кориандър на прах. Сипва се малко мазнина и всичко се пюрира заедно. Бутчетата се заливат с маринатата и се оставят за 1 час. Може и за цял ден, ако ги направите сутринта, а вечерта просто ги сготвите.

Остава да намазните грил, скара, грил тиган или решетката на фурната и да подредите бутчетата без да оттръсквате полепналите по тях зеленчуци. Печете до желаната готовност - между 5 и 8 минути на грил, скара или тиган от страна и 45минути до 1 час на фурна, като обърнете по средата на времето за готвене. А на финала можете да поднесете с гарнитура по желание или просто като апетитно мезенце. Списък с точните продукти и стъпки на направа можете да видите ТУК, а във видеото по-горе гледайте как се готви тази вкусотия.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта