Регистрация

Мариновани агнешки ребра с лук

Мариновани агнешки ребра с лук
Лесно   |   Порции 6-7   |   Видяна: 4293

Печени агнешки ребърца с подправки и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 кг ребра от младо агне, за предпочитане охлядени, а не замразени
  • 4 глави лук, нарязан на кръгчета
  • сол и пипер
  • 3 дафинови листа
  • 1-2 стръка розмарин
  • чесън 
  • подправки за барбекю
  • лимонов сок или ябълков оцет

Начин на приготвяне:

1. Вземете дълбока купа, нарежете ребрата на парчета, сложете сол, пипер, дафинов лист, намачкан чесън, подправки за барбекю, лимонов сок или ябълков оцет и лук, омешайте хубаво и оставете на хладно за една нощ.

2. Така направените ребра можете да изпечете на грил или барбекю, като търпеливо ги изчакате да хванат златиста коричка, преди да ги обърнете. Можете и да ги пръскате с вода, за да станат по-сочни. Ако използвате фурна, печете в тавичка с малко вода на дъното и обвити във фолио, а след това разгърнете, за да се запече хубаво кожата. Опитайте така маринованото месо и на тиган, където се запържва в 1-2 с.л. нагорещено олио или пък защо не и в агнешка лой. Всички начини на приготвяне си имат своя чар.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта