Регистрация

Мариновани агнешки котлети на грил тиган

Мариновани агнешки котлети на грил тиган
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2895

Печени агнешки ребра с чесън и розмарин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 12 агнешки ребра или котлета с кокал и повечко месце по тях
  • 1 лимон
  • 4 скилидки чесън
  • 3 клонки розмарин
  • 1 ч.л. рендосан пресен джинджифил по желание
  • сол и пипер на вкус
  • олио

Начин на приготвяне:

1. Ребрата разделете и обтрийте със сол и пипер хубаво.

2. Чесъна намачкайте и смесете с рендосания джинджифил и наситнените листенца на 2 стръкчета розмарин. Налйете сока на половината лимон и 2-3 с.л. олио в тази смес и намажете с нея хубаво месото. Приберете в найлонов плик в хладилника за 1-8 часа.

3. Сгорещете хубаво наребрен тиган и намажете с олио. Пуснете клонка розмарин. Слагайте мръвката на силно сгорещен огън и намалявайте температурата. Гответе за по 3-4 минути от страна. Жертвайте едно ребърце, за да опитате степента на изпичане.

4. След като са готови ребрата, можете да ги увиете в алуминиево фолио и да оставите така за 5-8 минути да се отпуснат.

5. Хапвайте топли с гарнитура от картофи, ориз, булгур или друго по желание.

 

Снимка: lozhka.su

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта