Регистрация

Мамината яхния с леща и зеленчуци

Мамината яхния с леща и зеленчуци
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 5017

Българска рецепта за леща с праз лук, моркови, чушки и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г леща
  • 2 моркова
  • 2 стръка праз
  • 1 глава лук
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1 зелена чушка
  • 1 червена чушка
  • 2 домата
  • 6 супени лъжици олио
  • 1 с.л. чубрица
  • 1 с.л. червен пипер
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Почиствате лещата, измивате я и трябва да заври с малко вода за около 3 мин. Изхвърляте водата в която е вряла и долейте нови 2 литра. Лещата ще увеличи значително обема си при варене.

2. След като видите, че лещата започва да набъбва, добавете към нея нарязания на ситно морков. Варите 10 мин. с него, а после добавете и нарязаните на дребно лук, чушки и чесън. Оставете да къкри с тях още 15 мин.

3. След това добавете олиото, празия лук, настърганите домати и червения пипер. Те ще имат нужда от по-малко време да се сготвят. На този етап може да осолите. Оставете ястието на котлона на умерено силен огън за още 15 мин.

4. Изключето го, когато се уверите, че лещата е сварена. Като финален щрих добавете стритата между пръстите ви чубрица.

 

Добър апетит!

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
6
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта