Регистрация

Малко по-различни кифлички за английски чай

Малко по-различни кифлички за английски чай
Средно   |   Порции 1-3   |   Видяна: 3627

Плодови кифлички за чай.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • брьош, цял хляб или отделни кифлички
  • пудра захар за поръсване
  • 300 г пресни горски плодове по избор - ягоди, малини, червен касис, касис, боровинки, череши.
  • кофичка крем фреш или плодово кисело мляко
  • ментови листа за украса

Начин на приготвяне:

1. Първо пригответе брьоша. Можете да използвате филийки като изрежете малко капаче отгоре или цели кифлички, като изрежете горната им част, издълбаете малко от хляба и ги поръсите с много пудра захар и ги карамелизирате на горещ грил. Оставете ги да се охладят и вече имате къде да сложите пълнежа.

2. Заделете малко пресни плодове за украса и за напълване на брьоша, а останалите разбийте в блендера с малко лимонов сок и пудра захар, докато станат на пюре. Прецедете през цедка и заделете настрана.

За сервиране:

1. Поставете брьоша в чиния и го напълнете с различни видове плод. Оставете малко плодчета и извън хляба.

2. Отгоре поставете плодовия сос, като оставите и от него малко отвън в чинията, но да не изглежда като разлят.

3. Поставете топка крем фреш (оформена с помощта на две лъжици) върху плодовете в брьоша.

4. Покрийте с карамелизираното капаче и гарнирайте с ментови жулиени.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 9096
  2. 18
  3. 58
  4. яб
  5. черен пипер
  6. Tiramisu
  7. 550
  8. pesto
  9. клафути

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта