Регистрация

Малко по-различни кифлички за английски чай

Малко по-различни кифлички за английски чай
Средно   |   Порции 1-3   |   Видяна: 3721

Плодови кифлички за чай.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • брьош, цял хляб или отделни кифлички
  • пудра захар за поръсване
  • 300 г пресни горски плодове по избор - ягоди, малини, червен касис, касис, боровинки, череши.
  • кофичка крем фреш или плодово кисело мляко
  • ментови листа за украса

Начин на приготвяне:

1. Първо пригответе брьоша. Можете да използвате филийки като изрежете малко капаче отгоре или цели кифлички, като изрежете горната им част, издълбаете малко от хляба и ги поръсите с много пудра захар и ги карамелизирате на горещ грил. Оставете ги да се охладят и вече имате къде да сложите пълнежа.

2. Заделете малко пресни плодове за украса и за напълване на брьоша, а останалите разбийте в блендера с малко лимонов сок и пудра захар, докато станат на пюре. Прецедете през цедка и заделете настрана.

За сервиране:

1. Поставете брьоша в чиния и го напълнете с различни видове плод. Оставете малко плодчета и извън хляба.

2. Отгоре поставете плодовия сос, като оставите и от него малко отвън в чинията, но да не изглежда като разлят.

3. Поставете топка крем фреш (оформена с помощта на две лъжици) върху плодовете в брьоша.

4. Покрийте с карамелизираното капаче и гарнирайте с ментови жулиени.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта