Малки пъстри тарталети
Сладкиши с шарена глазура.
Необходими продукти
За тестото:
- 125 г масло или маргарин
- 125 г бяла кристална захар
- 2 разбити яйца
- 125 г самонадигащо се брашно (с набухватели)
- щипка сол
- хартиени формички за мъфини
За украсата:
- 70 г меко масло
- 140 г пудра захар
- 1 с.л. прясно мляко
- няколко капки сладкарска боя
Начин на приготвяне:
1. Предварително загрейте фурната до 190°C. Подредете хартиените формички в тава за мъфини.
2. Разбийте маслото и захарта, докато получите лек и пухкав крем. Постепенно добавете яйцата, като разбивате непрекъснато.
3. След това добавете брашното и солта и разбъркайте. Ако се налага, добавете малко вода към сместа, докато стане мека.
4. Разпределете сместа поравно във всяка формичка и печете около 25 мин., докато тарталетите се втвърдят.
5. Когато се опекат, ги оставете да изстинат.
6. За украсата смесете прясно мляко, масло и пудра захар и ги разбийте, докато получите лека и пухкава мсес.
7. Оставете сместа настрана и когато тарталетите изстинат достатъчно, отрежете по едно кръгче от горната част на всяка тарталета, но не много дълбоко. Срежете изрязаното кръгче на две половини. Вземете глазурата и излейте малко в дупката в средата на тарталетата. След това сложете двете половинки от отрязаното кръче така, че да заприлича на пеперуда. Украсете всяка тарталета по този начин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ