Регистрация

Макови кифли с масло и крем сирене



Макови кифли с масло и крем сирене
Средно   |   Порции 12 кифлички   |   Видяна: 1519

Домашни кифлички с маслено тесто и маково семе.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 31.01.2017

Правим едни различни и много вкусни макови кифли, каквито не можете да си купите от кварталната пекарна, а по-скоро от френска сладкарница. Тестото се замесва без набухвател, а към бялото брашно добавяме крем сирене, ванилия и лимонови корички. Плънката също е нестандартна - накиснато във вода маково семе се смесва с кондензирано мляко и се пюрира. Така се получава една черна сладост, с която завиваме малките рулца. Накрая ги намазваме с разбито яйце за блясък и ги изпичаме. Водещите предлагат да си направите по-голяма порция, защото тези кифлички имат таланта да изчезват мигновено от масата.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта