Регистрация

Макарони с телешко по мексикански

Макарони с телешко по мексикански
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1703

Пикантна телешка кайма с боб и макарони по мексикански.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 450 г телешка кайма
  • 2 глави лук
  • 2 скилидки чесън
  • 400 г домати
  • 300 г червен боб от консерва
  • 1 с.л. чили на прах
  • 1 ч.л. кимион на прах
  • 650 мл пилешки бульон
  • 150 г дребни макарони (каватапи или друг вид къси тръбички с дупка по избор)
  • 300 г чедър
  • сол и пипер на вкус
  • по желание заквасена сметана, пресни листа босилек и още чедър за украса при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Пригответе си продуктите предварително като обелите и наситните лука и чесъна, отцедите бобените зърна от соса на консервата, а доматите обелите и нарежете на кубчета.

2. Сгорещете тенджера на котлона, добавете в нея каймата и гответе докато се разпадне на трохи и побелее. Добавете лука и чесъна и гответе 2-3 минути докато омекнат. Прибавете доматените кубчета, боба, чилито и кимиона. Гответе още 3 минути, като разбърквате периодично.

3. Налейте бульона и добавете пастата. Разбъркайте, захлупете с капак и оставете да се готви 8-10 минути. През това време рендосайте чедъра и по желание си запазете от него за украса при сервиране.

4. Добавете чедъра и разбърквайте докато не се разтопи. Опитайте на вкус и при нужда добавете сол и пипер за финална щриха.

5. Сервирайте топло, по желание с украса от пресен босилек, чедър или заквасена сметана.

Източник: YouTube/Tasty

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта