Регистрация

Макарони с пастет или варено месо от буркан

Макарони с пастет или варено месо от буркан
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1859

Бърза паста с пастет.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,5 л вода
  • 250 г макарони
  • 1 ч.л. сол
  • 1 малка глава лук
  • 2 моркова
  • по 5 стръка магданоз и копър (пресни)
  • 1 с.л. олио
  • 350 г варено месо от буркан (телешко, свинско или пилешко) или 400 г пастет
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Кипнете водата, подсолете я и сварете в нея пастата според инструкциите на опаковката.

2. Докато водата кипва и пастата се вари трябва чевръсто да направите запръжката. За целта наситнете лука, рендосайте на едро ренде моркова, а месото накъсайте на влакна, като запазите от соса на буркана. Ако използвате пастет, нарежете на малки хапчици или намачкайте с вилица на кайма.

3. Сгорещете олиото в голям тиган. Запържете лука за 2 минути, добавете морковите и гответе още 3 минути. Следва да добавите месото и да овкусите с черен пипер. Бъркайте и гответе няколко минути.

4. Готовата паста отцедете в гевгир, като си запазите 100-150 мл вода от варенето. Прехвърлете пастата в тигана и гответе две минути като разбърквате и наливате от запазената вода, ако има нужда.

5. Поръсете с наситнените пресни зеленини, размешайте и разпределете в порции. По желание можете да поръсите с рендосано жълто сирене.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта