Регистрация

Макарони с кайма и кашкавал

Макарони с кайма и кашкавал
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 6057

Пикантни макарони с с месо и сирене на фурна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  •   1 ½ чаша макарони
  •   ½ чаша настъргано сирене чедър
  •   250 грама кайма
  •   ½ чаша кетчуп
  •   ¼ чаша горчица
  •   1 малка глава лук, нарязана
  •   2 супени лъжици чили на прах
  •   1 супена лъжица червен пипер
  •   сол и пипер на вкус
  •   щипка лют червен пипер

Начин на приготвяне:

1. Варете макароните според инструкциите на опаковката.

2. Предварително загрейте фурната на 180 градуса.

3. В тиган загрейте олио и сложете каймата и лука. Запържете я, като я раздробявате с дървена лъжица.

4. Когато каймата е готова добавете червения пипер, солта, черния пипер, лютия червен пипер и чилито. Разбъркайте добре.

5. Добавете кетчупа и горчицата и отново разбъркайте.

6. Когато макароните са готови ги изцедете и поставете в тава за печене (касерола). Върху тях добавете каймата.

7. Добавете и сиренето чедър и печете във фурна, докато сиренето се разтопи.

8. Сервирайте със салата.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта