Макарони с кайма и кашкавал
Пикантни макарони с с месо и сирене на фурна.
Необходими продукти:
- 1 ½ чаша макарони
- ½ чаша настъргано сирене чедър
- 250 грама кайма
- ½ чаша кетчуп
- ¼ чаша горчица
- 1 малка глава лук, нарязана
- 2 супени лъжици чили на прах
- 1 супена лъжица червен пипер
- сол и пипер на вкус
- щипка лют червен пипер
Начин на приготвяне:
1. Варете макароните според инструкциите на опаковката.
2. Предварително загрейте фурната на 180 градуса.
3. В тиган загрейте олио и сложете каймата и лука. Запържете я, като я раздробявате с дървена лъжица.
4. Когато каймата е готова добавете червения пипер, солта, черния пипер, лютия червен пипер и чилито. Разбъркайте добре.
5. Добавете кетчупа и горчицата и отново разбъркайте.
6. Когато макароните са готови ги изцедете и поставете в тава за печене (касерола). Върху тях добавете каймата.
7. Добавете и сиренето чедър и печете във фурна, докато сиренето се разтопи.
8. Сервирайте със салата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ