Макарони със шест сирена
Средно | Порции 2
| Видяна: 2731
Лесни макарони с много видове сирене.
Необходими продукти:
- 500 г макарони със формата на криви тръбички
- 60 г масло
- 1 ч.ч. пълномаслено мляко
- 150 г прясно сирене рикота
- 90 г крема сирене
- 30 г натрошеното козе сирене
- 2 големи шепи настърган чедър
- 2 големи шепи моцарела
- пармезан за отгоре
- сол и прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180 С.
2. Сварете макароните в подсолена кипяща вода в голяма тенджера. Отцедете ги добре.
3. Докато са още топли, прибавете масло, мляко и всички сирена.
4. Овкусете със сол и черен пипер.
5. Внимателно разбъркайте, така че все пак да останат по-едри парченца от сирената.
6. Прехвърлете сместа в средно голяма йенска тенджера.
7. Покрийте с настърган пармезан.
8. Запечете до златисто – около 30-40 минути.
Най-важните съставки
козе сирене, крем сирене, макарони, масло, моцарела, пармезан, пълномаслено мляко, сирене рикота, сол и пипер, чедър
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ