Регистрация

Макарони със сос маринара

Макарони със сос маринара
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 4562

Паста с богат доматен сос и чушки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 чаши паста по избор (аз използвах фусили, пълнозърнеста пшеница)

За соса:

  • 2 стръка целина, на кубчета
  • 1 средна глава лук, на кубчета
  • 1 скилидка чесън, нарязана
  • 1 чаша гъби печурки, нарязани
  • ½ зелена камба (или повече), нарязана
  • 1 консерва задушени цели домати
  • 1 консерва доматена паста/салца и половина с.л. сух босилен, риган и магданоз. Плюс малко червен пипер…
  • сол и пипер на вкус
  • зехтин
  • ½ чаша бяло вино (или зеленчуков бульон)

Начин на приготвяне:

1. Бъркайки, запържете лука, целината, гъбите и камбите в зехтин, докато омекнат. Оставете настрани.

2. Вземете половината от този микс, сложете я в кухненския робот заедно със задушените домати и блендирайте.

3. Извадете от блендера, сложете доматената паста в тиган и добавете и блендираните съставки.

4. Добавете сушените билки и оставете соса да къкри, докато също така добавяте и виното и/или бульона.

5. Сварете пастата в подсолена вода.

6. Вземете останалата част от вегетарианския микс и го сложете в соса. Оставете да къкри още.

7. Овкусете със сол и пипер.

8. Сервирайте, когато пастата е готова.

 

Източник: opensourcefood

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта