Регистрация

Макарони със зеленчуци и пилешки гърди

Макарони със зеленчуци и пилешки гърди
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1521

Паста с пилешко и много зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 125 г зелен фасул (по-крехък)
  • 1 глава лук
  • 1 червена сладка чушка
  • 150 г броколи
  • 16 чери доматчета
  • 2 моркова
  • 300 г пилешки гърди
  • 150 г макарони
  • вода+сол+зехтин за варенето на пастата
  • 1 скилидка чесън
  • олио
  • 1/3 ч.л. черен пипер и сол
  • риган на вкус
  • 150 мл готварска сметана
  • 100 г твърдо жълто сирене от вид по избор
  • няколко стръка магданоз
  • зехтин за покапване при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Лука наситнете, морковите нарежете на тънки лентички с дължина около 5 см., чушките - на подобни на морковите полумесеци, шушулките зелен фасул разрежете на 2 или три части през дължината, броколите накъсайте на розички и всяка от тях разделете на 2-3 части, чери доматите разполовете, а пилешките гърди нарежете на малки хапчици.

2. Сгорещете 2 с.л. олио в голям тиган с капак. Добавете наситнената скилидка чесън и черния пипер и пържете 30-тина секунди. Добавете пилешките месца и гответе 4-5 минути като разбърквате. Трябва да побелеят от всички страни. Извадете месцата от тигана.

3. Долейте в тигана още малко олио и запържете лука за две минути. Добавете морковите и гответе още 2 минути. Следва зеленият фасул и две минути, после броколите и още 2 минути, а на финала и чушката. Овкусете с още сол и пипер, добавете суха подправка по избор и захлупете с капака да се задушава пет минути.

4. През това време кипнете 1 литър вода, разтворете в нея 1 с.л. сол и добавете 1 с.л. зехтин. В тази вода варете пастата според инструкциите на опаковката.

5. Добавете сметана в тигана, налейте 50 мл от водата на варене на макароните и захлупете отново под капак за 7 минути.

6. Добавете пилешките хапчици, след това и отцедените от водата макарони и чери доматите. Овкусете със сол и пипер и гответе без капак при периодично разбъркване няколко минути.

7. Добавете около 75 от рендосаното жълто сирене, както и наситнени листенца магданоз. Разбъркайте и разпределете в порции.

8. Поръсете с още рендосано жълто сирене, покапете със зехтин и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта