Регистрация

Лятна тиква с чесън и домати

Лятна тиква с чесън и домати
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 2929

Леко вегетарианско хапване за горещите дни.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 средни тиквички и 1 голяма жълта тиква, настъргани на тънко
  • 4 скилидки чесън на ситно
  • шепа чери домати
  • зехтин
  • сол и пипер
  • пармезан

Начин на приготвяне:

1. Поставете доматите в незалепваща тавичка и поръсете с лъжица зехтин и малко сол. Сложете ги във фурна на 190 градуса и печете около 20 минути или докато доматите не се пукнат. Оставете настрани и дръжте топли. 

2. В голям тиган загрейте зехтин и запържете чесъна докато изпусне аромата си. Добавете настърганата тиква и тиквичките и задушете докато омекнат, но не прекалено. Овкусете със сол и пипер.  

3. Когато зеленчуците са готови, изсипете от тигана и отцедете излишната течност. Забъркайте с доматите и настържете обилно пармезан. 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта