Регистрация

Люта крем супа с леща и моркови



Люта крем супа с леща и моркови
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1253

Постна пюрирана супа от червена леща с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Студена постна крем супа, подходяща за вегани и хора на диета, показва влогърът Толик в своя канал kitchen_of_tolik. Това вкусно ястие е полезно и лесно за приготвяне, а ако успеете да накарате децата си да го хапнат, бъдете сигурни, че сте им сготвили наистина качествена храна. Ако готвите за деца обаче, внимавайте с количествата на подправките, най-вече лютия пипер и евентуално махнете чесъна.

Първо скилидките чесън се обелват, а морковите се почистват и нарязват. Следва да кипнем вода и да пуснем чесъна и морковите да покипят до леко омекване. После добавяме лещата и готвим още 20 минути на умерен огън. На 15-тата минути изсипваме и подправките в тенджерата. Толик не добавя сол, но без нея ястието ще е доста безвкусно, затова си сложете.

Супата се маха от котлона и се пюрира чак след като леко се охлади. Опитайте на вкус и по желание добавете още подправки. Супата се поднася охладена или направо студена от хладилника, като можете да гарнирате с лют пипер на люспи или листенца пресен кориандър или магданоз.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта