Регистрация

Лъвски хапки с кайма и скариди

Лъвски хапки с кайма и скариди
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 3714

Японска гиоза с кайма и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г телешка или свинска кайма
  • 100 г сурови скариди или риба (нарязани)
  • 1/2 ч нарязани на кубчета гъби шийтаке
  • 3 с.л. соев сос
  • 1/4 ч.л. сол
  • 1/4 ч.л. захар
  • 1/2 ч.л. царевично нишесте
  • 1/8 ч.ч. настърган джинджифил
  • 1/8 ч.ч. наситнен зелен лук
  • 2 щипки пипер
  • 2 щипки чесън на прах
  • готови дъмплинги за гиоза

Начин на приготвяне:

1. Смесете необходимите продукти за плънката. Сложете по 1 с.л. от тази смес в центъра на всеки дъмплинг, навлажнете краищата с малко вода и след това сгънете наполовина. Притиснете страните, така че да залепнат.

2. Сипете 3 с.л. олио за готвене в тиган за пържене или уок и изпържете гиозата за 1 мин. След това, прибавете 1/3 ч.ч. вода и оставете да къкри 10-12 мин.

3. Смесете 5 с.л. соев сос и 5 с.л. бял оцет, за да направите соса за потапяне. Украсете с 3 цветчета от морков отстрани и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта