Регистрация

Лучена супа с капаче от бутер тесто

Лучена супа с капаче от бутер тесто
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2872

Супа с лук и телешки бульон, под коричка от тесто.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 125 грама замразено бутер тесто
  • 4 глави лук (общо около 400 грама)
  • 50 грама масло
  • 1 с.л. брашно
  • 1,3 литра телешки бульон (може и с късчета месо или просто да си разтворите 3-4 кубчета в даденото количество вода)
  • 1 сурово яйце
  • 4 огнеупорни купички или гювеча

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука на ситно и го запържете в сгорещеното масло. Щом покафенее сипете 2-3 с.л. вода, покрийте с капак и оставете да се готви на слаб огън за 15-20 минути. След това сипете брашното, разбъркайте хубаво, за да не остават бучки и махнете от огъня.

2. Изрежете с помощта на голяма чаша или друг вид съд кръгове от бутертестото така, че да са с около 2 сантиметра в диаметър по-големи от отвора на гювечетата.

3. Кипнете бульона, прибавете лука и оставете да къкри 10 минути.

4. През това време разбийте яйцето.

5. Разделете супата в 4-те гювеча, намажете по крайщата тестото с разбито яйце и го залепете като капаче отгоре.

6. Продупчете с вилица на няколко места и намажете с останалото яйце.

7. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса докато тестото се сготви.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 60 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта