Регистрация

Лучена пакода с чили и фъстъци

Лучена пакода с чили и фъстъци
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 3606

Люти хапки с лук и индийски подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 големи глави бял лук
  • ½-¾ ч.ч. фъстъчено брашно
  • 1 с.л. чили на прах
  • сол на вкус (поне 1 ч.л.)
  • 1 с.л. чат масала (по желание)
  • фъстъчено, слънчогледово или олио от канола за пържене на маслена баня

Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете лука не много ситно и заделете.

2. Смесете стритите на прах фъстъци, чилито, сол на вкус и чат масала (ако ще използвате) на гладко течно тесто. Потопете лука и смесете хубаво.

3. Налейте около 5-8 см олио в уок или дълбок тиган и сгорещете на умерено-силен огън (до около 110-120ºC). Оформете, доколкото можете, с ръце от лучената смес на топка и пуснете внимателно в олиото. Пържете около 3-4 наведнъж, в зависимост от големината на съда, като обръщате на всеки 20 сек.

4. Когато станат с тъмен златисто-кафяв цвят, извадете и отцедете пакодите от мазнината.

5. Поднесете с чили сос и студена бира.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта