Регистрация

Ломи ломи - хавайска рибена салата

Ломи ломи - хавайска рибена салата
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 959

Рибена салата с авокадо и домати по хавайски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г пушено филе от риба (риба тон, сьомга, риба треска)
  • 3-4 домата
  • 1 глава червен лук
  • 2 плода авокадо
  • 1/2 краставица
  • 1 с.л. лимонов сок
  • морска сол и черен пипер
  • 3 с.л. зехтин

Начин на птиготвяне:

1. Доматите обелете и нарежете на парчета. Ако сърцевината им е прекалено мека, изгребете течността от нея. Големината на парчето трябва да е колкото средна хапка.

2. Обелете и почистете авокадото. Нарежете на малки кубчета и добавете към доматите.

3. Обелената и измита краставица нарежете на парчета колкото авокадото. Прибавете в ястието.

4. Лука наситнете и изсипете при останалите продукти.

5. Рибното филе нарежете на малки хапчици, добавете в салатата и овкусете с едра сол и черен пипер.

6. Разбъркайте, залейте с лимоновия сок, разбъркайте пак, след това добавете зехтина и разбъркайте финално.

7. По традиция ястието се поднася в кори от банан и може да бъде поръсено с листенца пресен кориандър.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта