Регистрация

Лозови сарми с ориз и овесени ядки

Лозови сарми с ориз и овесени ядки
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2606

Сарми с лозови листа и плънка от кайма и ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 20 броя лозови листа
  • 250 г кайма смес
  • 1 ч.ч. ориз
  • 1 ч.ч. овесени ядки
  • 1 морков
  • връзка магданоз
  • 1 глава кромид лук
  • къри
  • черен и червен пипер
  • универсална подправка
  • сол на вкус
  • 3-4 с.л. олио или зехтин

Начин на приготвяне:

1. Обелете лука и го нарежете на 4, връзката магданоз - на ситно, а обеления морков - на 4. Всичките съставки сложетет в кухнески робот и смелете, но не на много ситно.

2. В дълобк съд се смесете съдържанието от робота, каймата, подправките, ориза и овесените ядки. Долейте и една кафена чаша вода.

3. Разбъркайте сместа и завийте сармите в лозовите листа.

4. В дълбока тенджера с намазнено дъно подредете сармите. Върху тях сипете вода, така че да ги покрие поне два пръста. Можете да добавите и още малко мазнина във водата. Притиснете отгоре с чиния, за да не изплуват сармите и да не се разместват или развиват.

5. Варете на слаб огън, като след завиранетно на водата оставете да се готвят около 40 мин. Ако водата се изпарява прекалено много, добавете още на око.

* Поднесете с кисело мляко по желание.

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта