Регистрация

Листна салата с дробчета и ягоди



Листна салата с дробчета и ягоди
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 956

Пищна салата с пилешки дробчета и картофи, гъби, зеленчуци и ягодов дресинг.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Тарикатска салата с месо, чери домати, гъби, картофи, листни зеленчуци и плодов сос се готви в канала Всегда Вкусно. Това е идеалното лятно мезе - полезно, нискокалорично, вкусно, ала и засищащо, с което можете да зарадвате семейството в делнична вечер или на празник. Комбинацията от различни по вкус, текстура и аромат продукти е тържество за сетивата, затова можете да се изглезите и сами, дори и без повод.

Първо ягодите се начукват в хаванче или смилат в чопър. Смесват се със сока на един лимон и полученният сос се прецежда. 4 с.л. от него се смесват с подправки, за да се направи дресинга. Останалото количество се запазва за готвене на дробчетата. Картофите се сваряват, дробчетата се почистват. Гъбите се режат на парчета, лукът и чесънът се наситняват и се запържват в маслото. Вадят се и на тяхно място се готвят гъбите и дробчетата, като се поливат с ягодов сос. Чери доматите се разполовяват.

На финала салатата се сглабя като в блюдо или индивидуални порции се разпределят листни зеленчуци с рукола, а върху тях се редят чери домати, парчета картофи, гъби и дробчета. Всичко се покапва с ягодовия дресинг. Във видеото по-горе можете да гледате как се приготвя предястието, а списък с точните продукти и стъпки на направа - вижте ТУК.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта