Регистрация

Лингуини с млада папрат

Лингуини с млада папрат
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3028

Апетитни лингуини без месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • сока на 2 лимона
  • 3 или 4 скилидки чесън
  • ¾ чаша зехтин
  • нарязан магданоз
  • половин пакет лингуини
  • 100 г панчета
  • 150 г прясна сладка папрат или аспержи

Начин на приготвяне:

1. Първо бланширайте папратта в тенджера с вряща подсолена вода. Варете за около 5 минути, отцедете и потопете в ледена вода. Отцедете и оставете настрани.

2. Изстискайте лимоните.

3. Чесънът трябва да е нарязан много на тънко.

4. Нарежете магданоза.

5. Нарежете панчетата на тънки ленти.

6. Сварете лингуините в подсолена вряща вода, докато станат готови и леко твърди. Отцедете и смесете с ¼ чаша зехтин.

7. Бавно загрейте зехтин в плитък тиган, добавете чеснови резенчета и пържете, докато покафенеят. Внимавайте, защото твърде високата температура би ги изгорила. Добавете малко лимонов сок в тигана, за да спрете пърженето.

8. Загрейте папратта в тиган с малко зехтин или масло. Добавете при лингуините.

9. Добавете зехтина, чесъна и лимоновия сок в горещата паста, както и панчетата и нарязания магданоз. Накрая сложете папратта.

10. Разбъркайте и сервирайте. Гарнирайте с млян черен пипер и настърган пармезан.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта