Лимонов коктейл с водка и белтъци
Белтъчен коктейл с лимон и водка.
Странно е само за тези, които не са опитвали, но наистина има яйчени коктейли, които са доста модерни и са особена смесица от протеинова закуска и алкохол. Такава напитка ни се представя от Ванеса и Емо, автори на канала БарМан, който ни радва със свежи градусови напитки, давайки идея как да посрещнем гости на парти или да свалим мацка на плажа. Днешният яйчен коктейл се прави бързо, но е добре да сте сигурни в качеството на яйцето, защото както се сещате, то не преминава през термична обработка.
В шейкър се отделя само белтъка на едно яйце. Към него се добавят 50 мл прясно изцеден лимонов сок, още толкова водка и глюкозен сироп (захарен сироп) за подслаждане на киселата напитка. Изсипва се достойно количество лед, което е нужно и за доброто разбиване на белтъците и после само трябват оттренирани движения, с които да раздрусате силно всичко заедно за около минута. Следва да пресипете в чаша и да поднесете. Емо предлага украса от лимонова кора или кора от лайм, която да придаде допълнителна свежест.
Добре е щом затворите шейкъра да не се изкушавате да проверявате дали белтъка е добре разбит, а просто да си засечете минута раздрусване и да съберете сила, за да го направите хубаво.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ