Регистрация

Лимонов кекс с ядки за начинаещи



Лимонов кекс с ядки за начинаещи
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 658

Кекс за начинаещи с лимонова кора, ванилия и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Лесен кекс с аромат на нутела, лимонов дъх и ванилов нюанс приготвя Миро в канала си Готвене за начинаещи, за да покаже, че направата на домашни тестени сладкиши не е сложна. Чевръстият кулинар дава ценни съвети за хората, които не се престрашават да си спретнат любимото печиво. Дори е кекс без набухватели, защото не е необходима добавката на бакпулвер в ароматното тесто.

Яйцата, задължително на стайна температура, се разбиват на умерена степен 10-тина минути, за да бухнат хубаво. Добавят се 250 г захар, ванилия и лимнови корички, а после сместа се превръща в пухкав крем. Следва да се вкарат 80 мл заквасена сметана, 60 г разтопено масло и 40 мл олио. А на финала - 90 г брашно, 30 г царевично нишесте и щипка сол за регулиране на вкуса. По желание можете да придадете на сладкиша нутела дъх като запечете лешници на сух тиган или фурна и след това смелите в чопър. Тази незначителна на пръв поглед добавка има голямо влияние върху вкуса.

Остава да прехвърлите сместа в намаслена и набрашнена формичка за кексове и да изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 45-50 минути. За да е сигурно, че е изпечен, след 40-тата минута се прави тест с клечка за зъби. Оставя се да се охлади 20 минути след изпичане, а след това можете да обърнете и да поръсите с пудра захар през цедка по желание.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта