Лимонови бисквитки с розова вода
Хрускави домашни бисквитки с масло, канела и аромат на рози.
Необходими продукти:
- 250 г брашно
- 1 равна ч.л. бакпулвер
- 150 г много фина захар
- 150 г студено масло
- 1/2 ч.л. индийско орехче
- 1 ч.л. канела
- 1 ч.л. розова вода
- 1 ч.л. екстракт от ванилия
- 1 яйце
- кората на 2 цели лимона
- лимонов сок
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 190°С.
2. Смесете брашното, захарта, индийското орехче и канелата и ги пресейте в голяма купа.
3. Нарежете студеното масло на кубчета от по 1,3 см. Добавете ги при брашнената смес и втрийте цялото масло с пръсти до получаването на фини трохи.
4. Смесете яйцето, розовата вода, ванилията, лимоновата кора и лимоновия сок в малка купа.
5. Добавете яйчената смес в брашнената и омесете меко тесто.
6. Вземете около 1/4 от тестото и го оставете върху набрашнена повърхност. (Останалото тесто оставете в хладилника.) Разточете до дебелина от около 5 мм и изрежете с формичка за сладки по избор.
7. Сложете изрязаните бисквитки в намаслена тавичка, като оставите известно разстояние между тях, защото ще увеличат обема си при печене. Може да използвате и незалепващ огнеупорен съд, като в такъв случай не е необходимо да намаслявате предварително.
8. Оставете да се пекат във фурната за 10 - 13 мин. или до златисто.
9. Докато се пекат, пригответе по същия начин останалото тесто.
10. След изваждане от фурната, оставете бисквитките да се охладят върху решетка.
11. Поднесете.
Източник: opensourcefood.com
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ