Регистрация

Лимонови бисквитки с розова вода

Лимонови бисквитки с розова вода
Средно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 5074

Хрускави домашни бисквитки с масло, канела и аромат на рози.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г брашно
  • 1 равна ч.л. бакпулвер
  • 150 г много фина захар
  • 150 г студено масло
  • 1/2 ч.л. индийско орехче
  • 1 ч.л. канела
  • 1 ч.л. розова вода
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия
  • 1 яйце
  • кората на 2 цели лимона
  • лимонов сок

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 190°С.

2. Смесете брашното, захарта, индийското орехче и канелата и ги пресейте в голяма купа.

3. Нарежете студеното масло на кубчета от по 1,3 см. Добавете ги при брашнената смес и втрийте цялото масло с пръсти до получаването на фини трохи.

4. Смесете яйцето, розовата вода, ванилията, лимоновата кора и лимоновия сок в малка купа.

5. Добавете яйчената смес в брашнената и омесете меко тесто.

6. Вземете около 1/4 от тестото и го оставете върху набрашнена повърхност. (Останалото тесто оставете в хладилника.) Разточете до дебелина от около 5 мм и изрежете с формичка за сладки по избор.

7. Сложете изрязаните бисквитки в намаслена тавичка, като оставите известно разстояние между тях, защото ще увеличат обема си при печене. Може да използвате и незалепващ огнеупорен съд, като в такъв случай не е необходимо да намаслявате предварително.

8. Оставете да се пекат във фурната за 10 - 13 мин. или до златисто.

9. Докато се пекат, пригответе по същия начин останалото тесто.

10. След изваждане от фурната, оставете бисквитките да се охладят върху решетка.

11. Поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта