Регистрация

Либерийска бананова торта

Либерийска бананова торта
Средно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 3270

Вкусна бананова торта от Западна Африка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 средно големи банана
  • 200 г захар
  • 100 г масло (на стайна температура)
  • 3 яйца
  • 500 г обикновено брашно
  • 2 ч. л. бакпулвер
  • 0,5 ч. л. сол
  • 100 мл мляко

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 175°C.

2. Смесете маслото и захарта в купа.

3. Добавете и яйцата.

4. Намачкайте бананите и ги прибавете в сместа с масло/захар/яйца.

5. Смесете брашното, бакпулвера и солта в отделна купа, след това добавете бананите в сместа с брашното.

6. Намаслете тавичка за кекс и поръсете с малко брашно, за да не залепне тортата.

7. Изсипете сместа и сложете да се пече в средата на фурната.

8. Печете 40-45 мин. докато стане клисаво в средата. След още около 10-15 мин. ще е готово.

9. Оставете да се охлади и поднесете с чаша кафе (и малко ванилов сладолед по желание).

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта