Регистрация

Триъгълна торта от рула с мармалад и крем

Триъгълна торта от рула с мармалад и крем
Трудно   |   Порции 15   |   Видяна: 1811

Торта Манастирска изба с мармаладени рула и крем от сметана и кондензирано мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 200 г масло
  • 300 мл течна сметана (може да използвате и растителна, но с животинска става по-вкусно)
  • 4 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 ч.л. сода
  • щипка сол
  • 1 пакет ванилова захар или опаковка ванилова есенция (може да сложите и повече)

За плънката:

  • 500 г плодово сладко (с вишнев или прасковен конфитюр става най-добре)
  • 100 г орехи

За крема:

  • 1 опаковка кондензирано мляко (около 420 мл)
  • 150 г масло
  • 150 мл животинска сметана
  • 50-70 г захар
  • какао за поръсване или шоколад за настъргване

Начин на приготвяне:

1. Размекнатото на стайна температура масло за блатовете претрийте със захарта, сметаната и содата, като содата предварително изгасите в малко оцет или кисело мляко. Добавете постепенно и брашното и замесете твърдо тесто. Приберете в хладилник за 40-60 минути.

2. Отцедете сладкото от течността, ако е много воднисто. Ако е сравнително твърдо, можете да сложите и една идея по-малко количество.

3. Орехите нарежете или скълцайте на едро. Ако искате да са още по-ароматни, можете да ги запечете съвсем кратко на фурна или на сух тиган.

4. Охладеното тесто разделете на 15 сравнително равни топки. Намаслете си тава за печене или я застелете с хартия. Пуснете фурната да загрява на 200 градуса. Оформяйте правоъгълници от тестото с размери 10 на 30 см. Ще ви е по-лесно да ги навивате, ако разточвате върху хартиено фолио. Можете да използвате един и същи лист за всички 15 рула. След като разточите блата, намажете с мармалада и поръсете с орехи. Завийте на стегнато руло и по желание закрепете с клечка за зъби. Редете в тавичка, без да се допират. Може да се наложи да печете на два пъти.

5. Разбийте сметаната със захарта за крема на пяна. Отделно с миксер разбийте размекнатото масло с кондензираното мляко. После добавете и сметаната и разбийте до хомогенност.

6. Подредете сладкиша като в поднос наредите 5 рула едно до друго. Намажете с тънък слой крем и отгоре наредете 4 рула. После пак крем и три рула, следва крем и две и накрая крем и едно. Отвън намажете хубаво с останалия крем. По желание поръсете с какао през цедка или рендосайте шоколад. Това е оригиналната рецепта за торта Манастирска изба.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта