Леща яхния
Леща с картофи и месо.
Необходими продукти:
- 1/2 пакет леща
- 1 ч.ч. нарязани на ситно моркови
- 1 ч.ч. нарязани на ситни кубчета картофи
- 200 г пушена шунка
- чубрица
- сух бульон
- 2 глави лук
- маргарин
Начин на приготвяне:
1. Задушете лука с малко маргарин докато стане златист на цвят (но не прекалено).
2. Прибавете шунката, нарязана на кубчета и запържете леко. Сложете морковите, картофите, сухия бульон и чубрицата.
3. Оставете всичко да заври и намалете котлона на слаб. Оставете да къкри до омекване на морковите и картофите.
4. Прибавете лещата и след като уври, ястието е готово.
5. Можете да прибавите бекон, да не слагате шунка и да използвате и други зеленчуци (например зеле) или да прибавите още вода и да направите супа, вместо яхния.
6. Поднесете с черен хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ