Регистрация

Леща чорба с гъби

Леща чорба с гъби
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1415

Супа от леща с гъби, картофи и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 картофа
  • 1 глава лук
  • 1 голям морков
  • 210 г леща
  • 100 г сушени гъби (или 300-350 г пресни гъби)
  • сол и пипер на вкус
  • 2 дафинови листа
  • пресен магданоз или кориандър
  • сметана за поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

1. Ако работите със сушени гъби, ги накиснете във вряла вода за 1 час. След това отцедете и наситнете. Ако сте избрали пресни - почистете ги и ги нарежете на тънки полумесеци или кубчета.

2. Гъбите изсипете в тенджера с 1,3 литра вода и дафиновите листа и сложете на котлона да кипне. 10 минути след завирането добавете измитата леща и оставете да ври.

3. През това време рендосайте картофите и морковите. След 15 минути от добавянето на лещата, прибавете и тях.

4. Лука обелете, наситнете и добавете към останалите продукти. Варете още 10-15 минути.

5. Подправете със сол и пипер на вкус, отстранете дафиновите листа и махнете от огъня.

6. Можете да сервирате както топла, така и студена. По желание поднесете със сметана и наситнен пресен магданоз или кориандър.

Източник: lozhka.su

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта