Регистрация

Леща с шпецле и кренвирши

Леща с шпецле и кренвирши
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4190

Шпецле с кренвирши, наденички или бекон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 200 г бяло пшенично брашно
  • индийско орехче
  • 300 г сурова зелена или кафява леща (може да използвате и сварена предварително леща)
  • 1 л зеленчуков или месен бульон или вода с кубче бульон
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 2 филийки пушен бекон, кренвирши или наденички
  • сол и пипер
  • зеленчуково олио
  • червен винен оцет

Начин на приготвяне:

На лещата:

1. Накиснете лещата във вода за 5 до 10 часа.

2. Нарежете лука, моркова и бекона и ги запържете в малко олио в тенджерка.

3. Прибавете бульона и лещата, варете до омекване (но не на много силен огън)

4. Прибавете около 1 с.л. оцет.

5. Овкусете със сол и пипер.

6. Прибавете няколко кренвирша с добро качество (или наденички).

7. В друга купа счупете яйцата и ги смесете с брашното, като бавно наливате вода, докато се получи подходящата консистенция - нито прекалено течно, нито много гъсто. Прибавете индийско орехче и щипка сол.

На шпецлето:

1. Напълнете тенджерка на около 3/4 с вода, след това прибавете 1 с.л. сол и оставете да заври.

2. Сложете тестото за пастата върху дъска за рязане и остържете с ножа малки дъмплинги с големината на грахово зърно и пуснете всяко зрънце в кипящата вода. Можете да използвате, ако имате, машинка за шпецле - подобна е на преса за чесън, но можете да ги приготвите и без нея.

3. Когато пастата изплува над водата, я извадете - това означава, че е готова.

4. Поднесете върху лещата с кренвиршите.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта