Регистрация

Летни рулца със скариди и много зеленчуци

Летни рулца със скариди и много зеленчуци
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 3781

Ексцентричен виетнамски дюнер със скариди и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • голямо количество оризова хартия
  • 300 г скариди (сварени с обелката, след това обелени и нарязани по дължина, почистени от жилите) или пушено тофу
  • краставица, нарязана на жулиени
  • морков, нарязан на жулиени
  • маруля, накъсана
  • лилаво зеле, накъсано
  • мента, листа
  • кориандър
  • листа азиатски босилек
  • зелени соеви кълнове
  • сусамово олио
  • сол

За виетнамския сос за потапяне:

  • 5 настъргани моркова
  • 1/2 с.л. чеснов чили сос
  • 1 ч.л. рибен сос
  • сокът на 1 лайм
  • захар
  • топла вода, за разреждане

За пикантния фъстъчен сос:

  • едро фъстъчено масло (около 6 ч.л.), разредено с малко гореща вода (пюрирано до гладкост в блендера)
  • 4 ч.л. соев сос
  • сокът на 2 лайма
  • настърган джинджифил
  • 2 скилидка чесън (счукан)
  • чили паста

Начин на приготвяне:

1. Сложете в малка тенджерка соевите кълнове с малко вода. Оставете ги да поомекнат, извадете от водата и изплакнете със студена вода. Отцедете ги и овкусете със сол и сусамово олио.

2. В голяма купа налейте топла вода и накиснете оризовата хартия за няколко минути, докато омекне напълно.

3. За да не залепва оризовата хартия, намажете с олио голяма чиния, върху която да навивате рулцата.

4. Сложете в средата ред соеви кълнове, тофуто, (или скаридите), краставицата, морковите, зелето, кориандъра, марулята, босилека и листата мента.

5. Навийте долната част на хартията върху пълнежа и леко загънете крайщата. Навийте още веднъж, така че плънката да остане отвътре.

6. Поднесете с традиционен виетнамски сос за потапяне или пикантен фъстъчен сос, приготвени чрез смесване на посочените продукти.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта