Регистрация

Летен пай с горски плодове

Летен пай с горски плодове
Средно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 4422

Пай с ягоди, къпини, малини и боровинки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ½ ч.ч. ягоди
  • 1 ½ ч.ч. къпини
  • 1 ½ ч.ч. малини
  • 1 ч.ч. боровинки
  • 1 средно голям лимон
  • 5 с.л. захар
  • ½ ч.ч. царевично нишесте
  • ½ ч.л. канела на прах
  • ¼ ч.л. смлян джинджифил
  • 3-4 капки бадемова есенция
  • щипка сол

Начин на приготвяне:

1. Измийте плодовете и махнете дръжките им. Нарежете плодовете на кръгчета и отстранете горния слой на ягодите, за да махнете семките (по възможност използвайте колкото се може повече свежи плодове). Сложете всичките плодове в голяма купа.

2. Настържете кората на лимона, разрежете го на две, изцедете едната половина върху плодовете и накрая ги поръсете с настърганата лимонова кора. Поръсете плодовете с 3 с.л. захар, добавете бадемовата есенция и внимателно разбъркайте. Оставете плодовете да постоят така около 10 мин. (през това време можете да приготвите блата на пая, ако все още не сте го направили).

3. В друга купа смесете останалата захар, царевичното нишесте, подправките и солта. Добавете ги към плодовете и ги разбъркайте, точно преди да изсипете пълнежа на пая.

4. Разстелете тестото в тава за пай, като оставите краищата му да излизат на 2,5 см. извън тавата. Излейте плодовата смес и я покрийте по краищата с тестото, което сте оставили да виси извън тавата. Надиплете тестото, където това е необходимо. Поръсете с още захар.

5. Печете на 190°C за около 50 мин. или докато сокът на пая се сгъсти и започне да бълбука. Оставете пая да се охлади, преди да го поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта