Регистрация

Лесно пиле с джинджифил

Лесно пиле с джинджифил
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 4631

Пилешки гърди по азиатски с краставица и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  •  пилешки гърди около 500 г
  • 1 голяма краставица (или тиквичка)
  • 1 домат
  • джинджифил (5 ч.л.)
  • 1 скилидка чесън
  • соев сос (3 ч.л.)
  • 1 ч.л. олио
  • 1 ч.л. брашно
  • пипер, сол

Начин на приготвяне:

1. Направете маринатата като смесите джинджифила и соевия сос. Разбъркайте с вилица, докато по вилицата вече не остава нищо.

2. Нарежете пилето.

3. Сложете парченцата пилешко в синтетичен плик и добавете маринатата. Разтръскайте  добре, за да отиде маринатата навсякъде върху пилето. Сложете в хладилника за около час.

4. Измийте краставицата (без да я белите) и я нарежете, но по-ситно от пилето (можете да използвате и тиквички).

5. Загрейте олио в тиган уок, добавете пилето, когато е вече много горещ. Бъркайте без да спирате около 5 минути.

6. Намалете температурата и добавете нарязаната краставица. Сложете чесъна и разбъркайте навсякъде в тигана.

7. Добавете домата, оставете да къкри за 10 минути, като разбърквате от време на време.

8. Внимателно добавете една чаена лъжичка брашно, за да сгъстите соса. Оставете да къкри за още няколко минути, добавете пипер и сол ако искате (можете да сложите и още малко джинджифил по желание).

9. Сервирайте горещо, с хляб, ориз или печени картофи.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта