Лесно агнешко бирияни
Средно | Порции 2
| Видяна: 3399
Екзотика от Индия за едно по-ароматно агнешко с ориз.
Необходими продукти:
- 200 г нетлъсто агнешко
- 150 г ориз басмати
- 300 мл телешки или зеленчуков бульон
- голяма шепа спанак
- 1 червена чушка, нарязана на кубчета
- половин малка глава червен лук
- 1 с.л. зеленчуково олио
- 1 ч.л. доматено пюре
- малко гарам масала, канела, смлян джинджифил, червен пипер, смлян кориандър и куркума
Начин на приготвяне:
1. Загрейте олиото в дълбока тенджера. Изпържете лука за няколко минути, след което добавете агнешкото.
2. Постепенно сложете подправките и доматеното пюре, като бъркате хубаво, за да се покрие месото.
3. Сипете вътре и ориза, след което налейте и бульона.
4. Оставете да заври и покрийте с капак, за да се задушава около 10 мин.
5. Прибавете спанака и чушката, след това покрийте отново за около още 5-10 мин., докато бульонът се поеме от ястието.
Най-важните съставки
агнешко, гарам масала, джинджифил, доматено пюре, зеленчуково олио, канела, кориандър, куркума, ориз басмати, спанак, телешки бульон, червен лук, червен пипер, червени чушки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ