Регистрация

Лесни ребърца по индонезийски

Лесни ребърца по индонезийски
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2865

Пикантни свински ребра с лук и лют сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг свински ребърца, почистени
  • 1 глава лук, нарязан на филийки
  • ¼ ч.ч. тъмен сладък соев сос
  • ¼ ч.ч. сок от ананас
  • сокът на 1 лайм
  • 2 с.л. кетчуп
  • 1 с.л. кафява захар
  • 1 ч.л. пресен джинджифил, настърган
  • ½ ч.л. куркума на прах
  • ½ ч.л. лют червен пипер

За поднасяне:

  • 3 – 4 тайландски червени чушлета, нарязани на тънки филийки (по желание)
  • 3 ч.ч. задушен на пара жасминов ориз (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Сложете ребърцата на дъното на уреда за бавно готвене.

2. Разделете филийките лук на отделни кръгчета и ги оставете върху месото.

3. В малка купа, смесете много добре соевия сос, сока от ананас и сока от лайм, кетчупа, кафявата захар, джинджифила, куркумата и лютия пипер.

4. Полейте с тази смес свинското и лука.

5. Покрийте съда и гответе на най-ниската степен 6–8 часа или на най-високата за 3–4 часа или до омекване на свинското.

6. Поднесете с ориз и украсено с люти чушлета.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта