Лесни ребърца по индонезийски
Пикантни свински ребра с лук и лют сос.
Необходими продукти:
- 1 кг свински ребърца, почистени
- 1 глава лук, нарязан на филийки
- ¼ ч.ч. тъмен сладък соев сос
- ¼ ч.ч. сок от ананас
- сокът на 1 лайм
- 2 с.л. кетчуп
- 1 с.л. кафява захар
- 1 ч.л. пресен джинджифил, настърган
- ½ ч.л. куркума на прах
- ½ ч.л. лют червен пипер
За поднасяне:
- 3 – 4 тайландски червени чушлета, нарязани на тънки филийки (по желание)
- 3 ч.ч. задушен на пара жасминов ориз (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Сложете ребърцата на дъното на уреда за бавно готвене.
2. Разделете филийките лук на отделни кръгчета и ги оставете върху месото.
3. В малка купа, смесете много добре соевия сос, сока от ананас и сока от лайм, кетчупа, кафявата захар, джинджифила, куркумата и лютия пипер.
4. Полейте с тази смес свинското и лука.
5. Покрийте съда и гответе на най-ниската степен 6–8 часа или на най-високата за 3–4 часа или до омекване на свинското.
6. Поднесете с ориз и украсено с люти чушлета.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ