Регистрация

Лесни напукани бисквити с какао



Лесни напукани бисквити с какао
Лесно   |   Порции 16 броя   |   Видяна: 1690

Какаови курабии със захарна глазура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Домашни курабии - храна, която никога не е излишна, защото може да зарадва семейството за сутрешна или следобедна закуска с чаша кафе през уикенда или пък да се пъхне в чантата за прихрусване в делника. Затова Ути Бъчваров представя бърз и лесен начин за правене на курабийки с какао и захарна коричка, както ги забъркват в Столичната гимназия по туризъм.

Първо в купа се пресяват брашното, какаото и бакпулвера. В друг съд се разбиват яйцата със захарта, ванилия и олио. Следва постепенно сухите съставки да се приобщят към яйчената смес и да се забърка тесто. Можете да работите и с миксер, но класиката е с тел на ръка. Следва да приберете готовото тесто в хладилника, за да се постегне. После си застилате тава с хартия за печене, сипвате си пудра захар в чинийка и с ръце оформяте сплеснати топки, овалвате в захарта и редите с отстояние в тавата.

Сладките се пекат на 200 градуса за 10 минути. А после трябва да изчакате още толкова, за да се охладят. Чак след това е време за блажено хрускане. Точните продукти и стъпки на направа гледайте във видеото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта