Регистрация

Лесна торта с бисквити и ядки



Лесна торта с бисквити и ядки
Средно   |   Порции 10-12   |   Видяна: 2392

Торта с бисквити, лешници, бадеми, конфитюр и шоколадова заливка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 20.01.2017

Правим висока торта с хрупкави блатове, в които не се слага брашно. Много яйца се разделят на белтъци и жълтъци. Първо разбиваме жълтъците с какао на прах, пудра захар, ванилова захар и смлени лешници. След това разтиламе сместа във формичката за печене на торти. Най добре е да изберете такава с махащо се дъно или регулиращи се стени.

Следва направата на втория блат - от разбитите на пяна белтъци, в които добавяме малко лимонов сок, за да не спихнат, още захар за сладост и смлени бадеми и бисквити. Изливаме тази смес върху първата и без да ги размесваме, ги оставяме да се пекат за един час.

Когато тортата е готова, я намазваме със загрят мармалад от кайсии и заливаме с разтопен в масло черен шоколад. Получаваме хем сравнително лесен, хем много изискан и вкусен домашен сладкиш.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта