Регистрация

Лесен сладкиш от ябълки, бисквити, орехи и заквасена сметана



Лесен сладкиш от ябълки, бисквити, орехи и заквасена сметана
Лесно   |   Порции 6-9   |   Видяна: 1722

Лесна бисквитена торта без печене с ябълки, сметана и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Лесен ябълков сладкиш или елементарна ябълкова торта без печене - това е десерт за хората, които ценят времето си, но харесват и домашно направената храна. Приготвя се за по-малко от половин час и само с пет продукта, но може да бъде както семейна закуска, така и официален десерт за гости. А как да си го направите - показва Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев.

Ябълките се обелват, почистват и рендосват. Можете да използвате и по-голямо количество, ако желаете по-нтрапчиво плодово съдържание. Стърготините се овкусяват с пудра захар. Можете да ги покапете с лимонов сок, за да не потъмняват. Заквасената сметана се разбива с също с пудра захар. Орехите можете да запечете на сух тиган за 6-7 минути, за да отворят аромата си. Можете да ги ползвате и в суров вариант. Нарежете ги или смелете на едро в чопър. Заготовките са готови.

Остава сглабянето. Положете пласт бисквити във формичка, отгоре половината ябълки, посе половината сметана, пак пласт бисквити, ябълки и сметана. На финала поръсете с орехите и е готово. Гледайте видеото на Звездев, за да наблюдавате как се прави и да рзберете препоръчителните дози на продуктите. Всякакви добавки по ваш вкус могат да обогатят сладкиша - ванилия или крокант в сметаната, канела в ябълките. А на финала можете да хапвате веднага, но по-вкусна ще е тортата, ако престои 2-3 часа в хладилнника, за да се отпуснат бисквитите от соковете на ябълките.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта